Historie

In 1939 begon Simon Rijser in de binnenstad van Purmerend Drukkerij Rijser. Het bedrijf specialiseerde zich tot boekdrukkerij en produceerde voornamelijk handelsdrukwerk. In 1975 stapte zoon Dick Rijser in het bedrijf. Samen met zijn vrouw Ria moderniseerde hij het bedrijf tot offsetdrukkerij. Ze boorden een bredere markt aan waaronder veel reclamebureaus en bedrijven met een eigen communicatieafdeling. Veel daarvan zijn nog steeds klant.

Van de Oude Vismarkt via de Weerwal in de binnenstad naar het huidige pand aan Netwerk 126 op de Baanstee-Oost. Een overzichtelijk en modern pand met volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Vanaf 2005 heeft de 3e generatie aan het roer gestaan: Annet en Martijn Rijser.
Zij hebben in 10 jaar tijd heel wat innovaties doorgevoerd. Digitaal drukwerk, meer focus op ontwerp en totaalconcepten. De conventionele grafische markt staat onder druk, maar met de omarming van nieuwe technieken en een brede blik op communicatie zagen Annet en Martijn het als een uitdaging om het merk Rijser verder uit te bouwen. Vanaf dat moment is Drukkerij Rijser omgevormd tot Rijser | Studio – Print – Druk.

Medio 2022 is Annet een andere weg ingeslagen en heeft zij de familieonderneming verlaten voor een nieuwe uitdaging en heeft zij de onderneming helemaal overgedragen op haar broer Martijn. Vol frisse moed en met positieve blik op de toekomst en ondersteunt door een hecht en loyaal team, runt hij de onderneming en wordt het bedrijf klaar gestoomd voor de toekomst en misschien wel een 4e generatie!