HP INDIGO 7800; INVESTEREN IN KLEUR EN KWALITEIT!

Afgelopen mei hebben wij de HP Indigo 5900 digitale pers ingeruild voor een HP Indigo 7800 digitale pers. Nog betere kwaliteit, snellere doorlooptijd, uitbereiding in kleurenspectrum en meer keuze in gebruik van papiersoorten, waren belangrijke redenen voor deze inruil. Rijser was al een aantal jaar gewend te werken met de voorloper van de HP Indigo 7800 en zij zagen afgelopen jaar een forse toename in werk op deze machine. Dat de keuze wederom op de HP Indigo is gevallen was grotendeels te danken aan de consistente hoge kwaliteit, de betrouwbaarheid en de productiviteit die de machine biedt. Een aantal belangrijke pluspunten van de HP Indigo.

Koploper in printkwaliteit en kleur Dankzij de HP Indigo ElectroInk vloeibare inkttechnologie en een uniek digitaal offset procedé zijn op HP Indigo persen gemaakte digitale prints van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn gelijkwaardig aan, of zelfs mooier dan offset, zodat beide technologieën afwisselend kunnen worden gebruikt. Met maximaal zeven inktstations in de pers en speciale inktsoorten biedt ElectroInk bovendien het breedste digitale kleurbereik. Een vijfde inktstation is standaard.

De grootste mediakeus waaronder dikke substraten De pers ondersteunt de breedste substratenkeus in digitale productie: gestreken en ongestreken papier, canvas, synthetisch, lenticulair en gemetalliseerd materiaal, donkere en transparante media en karton. Hij print op zware substraten tot 550 micron en op zeer dik synthetisch materiaal tot 600 micron.

Priming voor digitale inkt Er kan gebruik gemaakt worden van de HP Indigo ElectroInk primer om in elke behoefte van klanten te voorzien en op veel meer substraten te printen, waaronder ook karton, offsetmedia en speciale papiersoorten.

Inkt voor hoge impact Door met HP Indigo ElectroInk witte inkt te printen op transparanten, donkere, gekleurde en metallic substraten kan Rijser opvallende zwart-wit uitnodigingen, visitekaartjes, omslagen en kaarten produceren. HP Indigo ElectroInk neonroze gloeit op in UV-licht en creëert hoogwaardige pagina’s en effecten voor kaarten, publicaties, speciale producten en meer. Transparante inkt creëert een glanseffect op mat substraat en kan worden gebruikt voor het printen van watermerken.

Duurzamer te werk De HP Indigo 7800 digitale pers wordt CO2-neutraal geproduceerd, genereert minder afval, is energie-efficiënt en biedt een retourprogramma voor supplies. Dit sluit geheel aan op het milieubeleid passend in het MVO-programma van Rijser.

De punten hierboven waren voor Rijser doorslaggevend in de keuze. “Onze klanten zijn gewend dat wij oplossingsgericht meedenken, met veel oog voor kwaliteit en technische mogelijkheden, krijgen wij steeds vaker specifieke vraag naar digitale drukwerk afkomstig van de HP Indigo”, aldus Martijn Rijser.

HP Indigo 7800 SRA3 Digital Printing Press